Seminar: Introduksjon til alpakkahold

Alpakkadommeren og foredragsholder, Robin Näsemann, driver en alpakkagård sammen med familien sin i Tyskland. Der har de lenge drevet med avl og oppdrett av alpakkaer, og driver i tillegg en vellykket gårdsbutikk med produkter fra alpakkaene. De har og butikklokaler i byen, med alpakkaprodukter.

Seminaret vil ta for seg grunnleggende informasjon om alpakkaer og alpakkahold.

Eksempelvis hva man skal se etter når man vurderer å kjøpe alpakkaer, hvilke utfordringer man kan støte på som fersk alpakkaeier, hvordan finne de rette alpakkaene, og hva er egentlig alpakkaen verdt i kroner og øre. Andre emner som vil bli gjennomgått er klargjøring og tilrettelegging av infrastruktur som gjerder og oppstalling. Fôring, tilskudd og generelt daglig stell står også på agendaen.

Alpakkaer har blitt veldig populære, og mange vurderer å kjøpe en liten alpakkaflokk. Alpakkaen er et nytt bekjentskap for de fleste, inkludert veterinærer, så det er viktig at man gjør en god jobb i forkant av anskaffelsen med å tilegne seg kunnskap, og planlegger godt alpakkaholdet på kort og lang sikt.

Seminaret tar sikte på å gi deltakerne en grunnleggende forståelse av alpakkaen som dyreart, hva de trenger, hvordan man skal lese og håndtere de, og hva man kan forvente seg som alpakkaeier.

Seminaret foregår på Festiviteten (lokaler) i Sørumsand, og holdes digitalt i Zoom.

Det blir mulighet å stille spørsmål underveis.

Alpakkahold for nybegynnere

Speakers